söndag 5 april 2009

fjädrar, häxor och påskgodis

Här i trakten klär de finskspråkiga ut sig till påskhäxor på palmsöndagen istället för på lördag nästa vecka som jag är van med från liten. Eftersom de flesta av barnens kompisar, och samtidigt grannbarnen var påskhäxor idag så var oxå våra barn det. Dotter M var duktig och ringde på tillsammans med två kompisar, läste en ramsa och delade ut påskris med fjädrar som hon hade satt fast själv. Och så fick flickorna en hel del godis som belöning. Son N gick bara med till några dörrar men klarade bra av att ge bort sin fjäderbeklädda kvist. :)

Annars är det ganska fjuttigt när det gäller påskpynt hemma hos oss. Påskgräset har börjat gro och så har vi en påskhäxa som flyger i kökstaket. Det skulle alltså vara rätt magert om vi inte skulle ha fått en massa fint påskris av besökande påskhäxor idag. På bilden ser ni dotter M:s påskris som hon delade ut.

1 kommentar:

  1. Säkert intressant att få ta del av nya traditioner... Ni kan ju ta alla tillfällen i akt - gå påskhäxor både palmsöndag och påsklördag :) Hoppas att ni får ha en riktigt skön och GLAD PÅSK!

    SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!