tisdag 28 juli 2009

överraskning!

Dotter M har rätt många gånger uttalat en önskan om att få en lekstuga eller en trädkoja. Tidigare funderade vi på att bygga ett litet krypin för barnen under terassen men har nu kommit på andra tankar. I förrgår började maken tala om att det ju nog skulle vara roligt för barnen att ha en lekstuga... "jo" sa jag och tänkte att det nog ändå inte är en sak som kommer så högt på listan över allt som ska göras här hemma... Vi har ju funderat på saken tidigare och inte tyckt att det är sååå viktigt.

Men denna gång var maken tydligen mycket mer seriös i sina funderingar. Igår sökte vi fram instruktioner på en fin lekstuga i en av våra favoritböcker "Snickra själv till hemmet och trädgården" av Anna och Anders Jeppsson. Och så funderade på var vi kunde placera en lekstuga på vår kuperade och ganska lilla bergstomt.

Idag har maken hunnit köpa virke till lekstugan samt bygga grunden, takstolar och något annat. I morgon (igen efter jobbet) ska han fortsätta med bygget. Jag och barnen ska handla målfärg samt en skiva till dörr.

Det skojiga är att dottern inte visste något om vad maken höll på att bygga förrän han hunnit en bra bit med grunden. När hon fick veta vad han höll på med blev hon överraskad! Och så GLAD!

Är nyfiken på hur det blir till slut. Som tur behöver jag inte vänta så länge innan jag får veta! (foton och uppdatering kommer senare)

3 kommentarer:

 1. Tätä teillä siis puuhatan:). Kivaa!!
  Idakin on toivonut leikkimökkiä - meillä ei vain ole sille oikein paikkaa...

  SvaraRadera
 2. Nå sitä mekin ajattelimme, että meille ei ole leikkimökille paikkaa... Mutta jotekin sille löytyikin sitten paikkakin! :D Loppuviikolla (jos Johanin aikataulu pitää) Ida voi mielellään tulla leikkimään - ja tule vaikka kahville sinäkin ja muut lapset... Soitellaan!

  SvaraRadera
 3. Åååh, en sån härlig överraskning! Väntar med spänning på bilder... Hoppas annars att ni har det bra och får njuta av det som är kvar av sommarlovet! Välkomna till oss ifall ni kommer upp till Österbotten! KRAM

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!