lördag 22 augusti 2009

gården...


Vardagen har rullat igång med stormsteg, dotter M har börjat förskolan, sonen N går i dagis (tillfälligt) och jag har kört igång med min klass. De rutiner vi hade hemma på våren börjar vi småningom hitta tillbaka till och på sitt sätt är det skönt! Trots vardagen försöker vi ha kvar lite av sommaren - t.ex. genom att ibland (alltför sällan tyvärr) gå ner till stranden och simma.


Dotter M har lärt sig simma i simskolan (ca 1 meter men alltid en början) i sommar och vill simma så ofta det bara går!

(Sonen är mer förtjust i sanden på stranden - även om han gärna simmar om någon av oss vuxna tar honom med på djupare vatten)


På hemmafronten händer det mest på utsidan av huset just nu. I veckan har vi haft en liten grävmaskin hyrd och maken har fixat infarten med den. Igår var kära svågern på besök och hämtade samtidigt med sig 11 ton sten som småningom ska läggas vackert på vår infart. Beundrar svågerns sätt att köra kranen, trots att tallarna växer ganska tätt här hos oss lyckades han få alla stenar på plats utan att skada träden det minsta! :)

1 ton med stenar kommer lastat...

Annars var min far med oss en dag i veckan och hjälpte oss att kärra jord. Skönt att få den flyttade dit där den ska vara! Och så har maken fixat "fasaden" mot gatan med en liten stenmur (och d är jag som har velat att vi ska använda sprängstenen som redan finns på tomten - för en så naturlig look som möjligt)... Så det händer sakteliga även här hos oss! :)


stenmuren...

Enbuskarna på vår gård har massor med bär... som väl blir färdiga nästa år...
Är det någon som behöver enbär och vill lägga in en beställning? :)

1 kommentar:

  1. Hej!

    WOW vad ni har grejat! Ska bli kul att se mera av era projekt.

    Sköna dagar med hela familjen!

    H: Hemmamamman

    SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!