tisdag 7 augusti 2012

Nygammal vardag

Jag har börjat jobba igen. Efter lite mer än 2 år av mamma- och vårdledigt är jag nu tillbaka i skolvardagen :) Ännu är inga elever på plats. Denna vecka använder jag till att ställa i ordning klassrummet, planera första veckan, fundera på läseordningen mm. Bra med några dagar att "hitta tillbaka" :)

Samtidigt som jag har återgått till arbetet så försöker vi vänja oss vid en ny vardag för barnen oxå. Storasyster har ännu sommarlov denna vecka medan småsyskonen börjat på dagis. För sonen har allt gått bra, han återvänder till samma trygga grupp som i fjol med samma härliga tanter. Lillasyster testade på dagistillvaron några timmar senaste vecka men denna vecka är det lite längre dagar som gäller. Hela dagar blir det ändå först nästa vecka. Jag ska inte klaga på hur det går för henne, hennes dagistanter är helt underbara och hon kämpar tappert, men ändå är det lite svårt för en snart tvååring att förstå att hon måste bli lämnad på dagis varje dag... Och då är det inte så lätt för mamma o pappa heller :( Men tids nog... 

Oj då, detta skulle ju inte bli ett så här detaljerat inlägg om vår nya vardag... Men, men... antar att det kommer att märkas en del på bloggen oxå att jag återvänt till jobbet. Kan hända att inläggen blir färre och att jag inte hinner åstadkomma så mycket som tidigare. Ikväll fick jag ändå lyxen att sitta framför symaskinen en stund medan maken lekte med alla barnen. På den stunden sydde jag ihop två blusar som jag tidigare klippt till. En åt storasyster och en åt lillebror. Lillebrors visar jag en annan gång, har ingen bild på den nu.  I somras hade jag tänkt skriva ett inlägg om några av de vänner vi besökt under vår Österbottenvistelse. Vi fick glädjen att träffa finfina människor, se hur vackert de gjort i sina hem samt inspireras till att själva en dag ta itu med sommartorpet vårt (men som jag skrev tidigare blir det nog tidigast om något år!). Tack för att vi fick kika in hos er!!! Det blev inget inlägg då och nu är jag lat och har inte bilder från allas hem. Men länkar till dem som har bloggar. Kika in hos Lundagård & Livet på Mattas och bli inspirerad du med! 

Ha en fortsatt fin vecka! 
Kramar

6 kommentarer:

 1. Söta storasyster med en fin ny blus :-)
  Det är ju ju faktiskt jobbigt att lämna en liten på dagis som int riktigt förstår varför. Hade det likadant då våran E började. Roligt i varje fall att du är så glad över att vara på jobb igen :-)
  Sköt om dig och de dina. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, d är skoj på jobb även om d är intensivt värre! O jag tröstar mej med att d nog blir bättre med lämnandet... Sköt om dej du med! Kram

   Radera
 2. Fin blus storsyster fått och lycka till med den nygamla vardagen! Här försöker osså lillgrabben vänja sig vid dagis men än så länge går det inte såå bra..tyvärr!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Hoppas d börjar flyta på dagis där med, här kämpar vi ännu... Både hon o jag! ;)

   Radera
 3. åh vilka spännande tider för er alla!! Att lillis också.. och min N - han var ju lika liten då, då han blev min lilla grynis på dagis. Oj nu blev det nostalgiskt! Och samtidigt känns dagislivet sååå avlägset för mig.

  SvaraRadera
 4. Jaa, känns eg inte som så länge sen vi fick lära känna fina dig som N egenvårdare! O samtidigt känns det som jättelänge sen! Nostalgisk här med! ;) Hoppas allt är bra med dig! Kramar

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!