onsdag 16 juli 2014

Oplanerat


Ni vet de där stora projekten som man planerar att ta itu med men som kanske kräver mer tid, ork och pengar än man för tillfället har? Som bäst har vi varit tvungna att inse att ett av dessa projekt inte kan vänta speciellt länge till...

 Senast när jag bloggade var det regndag. Det regnade hela långa dagen. Den kvällen blev jag påmind om ett stort projekt här på stugan som låtit vänta på sig. Det kom in regnvatten på två ställen; i köket och i ett annat rum. Med andra ord: taket läckte! 

Igår hände det igen, men nu kom det mycket mer vatten! Tapeten i "sneda rummet" (golvet lutar rätt mycket) blev ordentligt våt och till slut började det droppa från rumstaket oxå. Vi såg ingen annan råd än att befria stockväggarna från de våta tapeterna (+ngn hård papp som var under) samt att riva ut plastmattan från golvet-trots att vi till en början inte visste vad vi skulle hitta där under. 

Till vår stora glädje och lättnad var stockväggarna bara fuktiga men utan annan skada!

 

Och under plastmattan på golvet hittade vi några lager av diverse: fanerskivor, en tunn typ vindskyddskiva och ett lager med dagstidningar från 1937! Och under det hela låg det ett fungerande och lagom slitet trägolv som inte heller tagit skada av vattnet som läckt in! Lycka! 


Det tog rätt länge att riva allt blött, överflödigt golvmaterial. Tapeterna kom jag bara halvvägs med, men jag fick bort det blöta. 

Idag har Johan varit uppe på taket, tagit bort skräp och bytt några taltegel. Samt konstaterat att taket som helhet nog måste åtgärdas snart! Men när regnet öste ner idag var jag lättad och glad: Johan hade fixat taket så det inte läckte in mer!!!

Även om detta var en påtvingad snabbförvandling av ett rum i stugan gav det mersmak: jag har lust att ta bort plastmattan ur barnens rum oxå. Men det får nog bli till ett annat år, det finns andra projekt här som hastar mer!

Ha en fin vecka ni som kikar in här! 
Kram, Juanita

1 kommentar:

  1. Ja taket är nog alltid det allra allra viktigaste på ett hus. Fint med trägolv!!

    SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!