söndag 7 mars 2010

sticka


Ibland märker jag att dotter M behöver få göra något alldeles för sig själv, något som lillebror är för liten att klara av. Idag var en sån dag. Vi har varit krassliga hela familjen (utom dotter M) så nu när vi tillfrisknat behövde väl hon en liten extra dos av egen tid :) Man tager vad man haver och så sökte vi igenom mammas stickkorgar som stått orörda sen dotter M var nyfödd. Och är man förskoleflicka så går det nog att lära sig sticka, det visade hon idag. Och mamma fick också lust att sticka lite igen! Dubbel glädje med andra ord! Dottern har påbörjat något som kanske blir en halsduk i framtiden, själv stickar jag pyttesmå babyvantar åt barnens nyaste kusin, lilla H som snart är en månad gammal och som vi ska få träffa första gången nästa helg! :)

Här är min stickning, har inte fångat dotterns på bild idag... Men kanske en annan dag. I bakgrunden stora handarbetsboken som jag gillar massor! Jättebra att ha om man ska sticka, virka, brodera eller hålla på med lappteknik.

Efter det (om stickivern håller i sig) ska jag försöka mig på ett par kjärestevotter (norska, och tyvärr kommer jag inte på något bra ord på svenska). Då är tanken att man stickar vantar åt ett par som tycker om att gå hand i hand. Då får mannen en vante för ytterhanden, kvinnan en vante för ytterhanden och så får de en gemensam vante med två ingångar att ha på händerna som de går hand i hand med :) Låter kanske mer invecklat än det är, själv tycker jag det mest är lite småsött och lite romantiskt. Hittade ett dylikt påbörjat par i min sticklåda men de ser inte så fina ut så jag vill visa dem här på bloggen. Så jag hoppas på att nästa uppsättning ser mer representativ ut :)

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni stickar tillsammans! :)
  och härligt med kärleksvantar eller vad man nu ska kalla dem... :)

  SvaraRadera
 2. Vill passa på att tipsa dig och dina kreativa besökare som vill lära sig tvåändsstickning om:

  Kurs i Tvåändsstickning

  Bogesundsslottsvandrarhem i Waxholm 22-23 maj

  Vi lär dig grunderna och att sticka olika slags mönster
  med hjälp av grundmaskorna.

  Kursen omfattar
  Uppläggning
  Räta, Aviga
  Läsa mönster
  Sticka fläta
  Krokvarv
  Krus
  Ökningar, Minskningar
  Djupmaska

  20 platser, först till kvarn gäller!

  För mer information besök
  www.stickkurs.se
  info@stickkurs.se

  Hjärtligt välkommen önskar
  Marie-Louise Ullman
  &
  Agneta Byers

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!