tisdag 19 april 2011

bloggträff och Tilda-inspiration


Igår kom fina Hanna som har bloggen Vardagspärlor på besök till mig. Vi har genom bloggarna upptäckt att vi har ett gemensamt intresse: Tilda. Så det blev att sitta o utbyta tankar, idéer och erfarenheter och så satt vi vid varsin symaskin och sydde :) Och oj vad tiden flög iväg- så roligt hade vi! Plötsligt var det dags för mig att hämta sonen på dagis och vi måste avrunda... men med ett löfte om att träffas snart igen :)


Hanna hade med sig denna underbara korg som hon har virkat själv! Och i korgen fanns en hel del godsaker som jag har varit tvungen att gömma bort för att de inte ska försvinna i ett nafs ;) Tusen tack för gåvan Hanna!

Då storasyster i huset kom hem från skolan igår blev hon så inspirerad att sy något "tilda" hon med. Tyvärr hittade vi inte så många saker som var så lätta att tillverka med tanke på att hon är en nybörjare på symaskinen. Men med lite hjälp när hon skulle svänga så tillverkade hon denna sjöstjärna igår! Och idag ska den paketeras för att sen ges åt bästa kompisen Sofia som bor rätt långt borta.


Och så började vi klippa till tyg till vimplar som storasyster M också ska sy, bara mamma hinner hjälpa lite.


Hanna tipsade mig också om att man på Kirjatori i Skanssi i Åbo nu får några Tilda-böcker (finskspråkiga) till rabatterat pris. Måste ju förstås fara där via idag, men vad jag köpte visar jag en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Tack själv för träffen, som sagt helt super roligt :-)
  Dottern blir nog hon också precis som sin mamma, en baddare på tilda! Åtminstone ser början lovande ut :-)

  SvaraRadera
 2. Hej på dig! Du har fått en award av mig. Glad påsk!

  SvaraRadera
 3. Blogglivet när det är som bäst!!

  SvaraRadera
 4. Låter härligt med tildabloggträff! och vilken fin sjöstjärna! :)

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!