fredag 1 april 2011

jag syr

...rätt mycket mer för tillfället än jag gjort på länge (på symaskin). Antar att det är en fas som håller i sig bara en kort tid (som vanligt). Så det är bara att försöka få undan så mycket som möjligt medan inspirationen finns :)

I mina tygförråd hittade jag ett tyg igår som jag köpte för kanske ett år sen. Redan då tänkte jag att det skulle bli en sommarklänning åt storasyster M men inte förrän idag kom jag mig för att sy den. Hade inget mönster så improviserade ihop en enkel modell av några befintliga klänningar. Storasyster fick pröva den när den var halvfärdig och frågade direkt om hon får ha den på sig imorgon. Skoj att hon gillar den! Jag får åtminstone vårkänslor av tyget :) Och ja, jag har tänkt att lillasyster Y kunde få en likadan klänning - fast mindre.


Om någon dag får ni se foton av vardagsrumsgardinerna som jag oxå har hunnit sy. Måste bara hänga upp den sista innan jag fotograferar.

Skön helg allihopa!

7 kommentarer:

 1. Oj vilken söt klänning, så somrig, förstår att dottern vill ha den på sig. Duktiga du som klarar av att sy utan mönster.
  Syr du alla tilda saker för hand?? Du kan säkert svara på hur man fester trådarna på sånt som man broderar på, t:ex på kaninen då den är färdigt fylld.
  Har också haft symaskinen framme idag, har sytt kuddar.
  Ha en skön helg du också :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Hanna! Det är nog bara enkla plagg som jag syr utan mönster :) Tilda... Syr så mycket som möjligt på maskin för jag är så lat av mig. Men t.ex. efter att kaninen är fylld så syr jag nog det mesta för hand. Benen syr jag nog m maskin men resten för hand och det tar lääänge :( O så fäster jag så bortgömt det bara går... Tilda-träff ngn dag? Vi bor väl rätt nära varandra - åtm i samma stad ;)

  SvaraRadera
 3. Jättefin klänning! Flickorna kommer att vara hur fina som helst i sina klänningar!

  SvaraRadera
 4. Det där mönstret blir man ju bara så glad av!!

  SvaraRadera
 5. Jo, gärna för mig. Jo vi bor rätt nära..jag på ena sidan av sundet och du på andra, tror jag ;-)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig klänning! Lillasyster blir säkert minst lika glad över sin!
  Ha en fin början på den nya veckan!
  Kram, Jessica

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!