fredag 17 juni 2011

sova i eget rum...

Ni får nog vänta med att se bilder från Vimmerby. Sätter mig ner en liten stund vid datorn medan jag dricker en kaffekopp, sen ska jag fortsätta röja, ordna o fixa.

Jag hade redan smått besviken på mig själv konstaterat att detta med att få det gamla hjälpköket förvandlat till ett arbetsrum åt mig kommer att ta låååång tid. Symaskinen är nog på plats men definitivt inte alla andra grejer!

I natt kom jag dock på andra tankar. Lillasyster i huset vaknade nämligen tredje natten i rad just när jag o maken tyst gick in i sovrummet för att börja sova och även denna natt var lillasyster vaken i mer än en timme. O inte går det som med storebror heller, att jag skulle ligga o sova i min säng med min hand mellan spjälorna in till henne i spjälsängen. Det duger inte alls! Och jag kan inte sova alls om hon ligger i vår säng.

Så jag fattade ett beslut där någon gång efter kl 1 i natt: från och med idag ska Ylva sova i ett annat rum. Eller åtminstone ska vi försöka minst en vecka och se om det hjälper! Men för att hon ska kunna sova i ett eget rum behöver mina grejer tas bort ur det gamla arbetsrummet. Eller inte alla grejer i det här skedet kanske, men rätt mycket. Så ni kan tänka er att jag har en del att göra.

När har era barn flyttat bort från vuxensovrummet?

Ha finfina dagar i solskenet!

5 kommentarer:

 1. Meidän neiti nukkui ekaa kertaa omassa huoneessa 4kk ikäisenä. Ja hyvin on mennyt. Nyt neidillä ikää 6,5kk :)

  SvaraRadera
 2. Det är ju roligt att det blev lite fart på projektet sådär apråpå ;-) Våra äldre flyttade till eget rum då dom var ett respektive två år gamla, rummet var dock int ensam deras utan dom sov alla tillsammans. Först när vi flyttade in i vårt hus fick alla eget sovrum. Den yngsta sov med oss tills den äldsta flyttade ut. Ja, tills hon var typ 10 år ;-)

  SvaraRadera
 3. Våra har knappt hunnit flytta in före de varit ute igen. Jag vaknade av minsta lilla pip, därför. Jag har hört många som säger att alla börjar sova bättre när barnet flyttar ut, jag tror på det!

  Matilda

  Psst. Här sjungs det mycket i pippimelodi nu.

  SvaraRadera
 4. Från ca 8 månader. Alla började sova bättre då, och jag ångrade att vi inte försökt flytta honom tidigare. C sov hela nätter utan nattflaskor eftersom ingen var där och reagerade på vareviga lilla pip. Då var det lika bra att somna om tyckte han antagligen.

  Helena

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!