Sidor

lördag 14 juli 2012

1903

I onsdags besökte vi o några släktingar Stundars. M & N fick vara med om en tidsresa för barn. Med rekvisita förflyttades man (jag var med en stund i början) till 1903 och fick pröva på lite av vardagen då. M fick stryka, koka gröt, laga bondost, mala kaffebönor o annat husligt som flickorna gjorde på den tiden. N fick baka gott rågbröd, dra slipstenen, hämta ved mm. Tillsammans gick alla även till skolan för en lektion där. Efter det gick barnen "hem" igen för att äta god gröt, godaste rågbrödet o osten :) Personalen spelade hela tiden med i sina roller o var Jätteduktiga!!!

Efteråt strövade vi runt, lekte i leklanthandeln, tittade på djuren och bara insöp inspiration :)

Barnen stortrivdes o undrade om vi inte kan komma tillbaka nästa vecka? O trivs barnen så trivs vi... ;) besök nästa vecka blir det väl nog ändå inte, men säkert nästa sommar!

Hoppas att ni har d bra där ni är!
Vi njuter av familjetid o semester!
Kramar

5 kommentarer:

  1. Vad roligt att få vara med om en tidsresa. Då barnen är lite äldre får vi ta och åka på utflykt dit. Ha det gott

    SvaraRadera
  2. det är ju bra att ni smestrar där då man väl inte ska dricka vattnet i Pargas nu :) ha en fin semester!!

    SvaraRadera
  3. vad roligt ni alla verkar ha haft det
    en liten tidsresa gör ju gott, så att barnena kanske får en uppfattning om hur det var förr i tiden :-). Då vi har varit dig har det inte funnits någo program, men bara byggnaderna ger en en käbsla av att allting in var så lätt på den tidem, men ändå mera idylliskt än vad det är nu. Ha det så skönt. Var än ni är! Kramar

    SvaraRadera
  4. Det är lumian som är boven tiöl mina språkfel, hoppas det ändå går att läsa :/

    SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!