tisdag 20 december 2011

i natt...

Med minstingen kör vi rätt ofta med principen att den mat hon äter själv är den mat hon äter (mat som ätes m sked hjälper vi nog henne med). Och hon är rätt duktig på att plocka i sig mat så hon är typ aldrig hungrig. Måste medge att hon åt en enorm portion lunch igår medan middagen tydligen inte alls föll henne i smaken. Tyckte hon var klar m kvällsyoughurten rätt snabbt men maken tyckte att hon ätit helt bra. Men i natt, mellan kl 23 och 01 då hon låg vaken o inte kunde somna (hon sov kl 20-23) så kände jag mig smått frustrerad... O när hon kring halv 2 satte sig upp o bara skrek så måste jag inse det jobbiga: kvällsyoughurten kanske räckte som kvällsmål men kunde inte kompensera den uteblivna middagen :( Så det var bara att ta skeden i vacker hand o mata i henne lite mer youghurt mellan sängens spjälor. Nu kanske någon undrar varför hon fick äta i sängen? Jo enbart för att hon inte skulle tro att hon fick lov att vakna ordentligt (klarvaken var hon nog, men jag hade då redan i 2 timmar försökt övertyga henne om att det var natt o att hon skulle sova). Och faktiskt, efter några deciliter youghurt lade tösen sig snällt ner o somnade väl efter en stund, jag somnade åtminstone!

Och åtminstone en tid framöver kommer jag att se till att damen äter lite mera när det är matdags (om hon inte äter själv så får jag väl lov att mata henne), jag fixar inte att vara vaken hur länge som helst på nätterna!

2 kommentarer:

  1. Voi ändå ingen vidare natt..såna blir man trött av :-) Hoppas du får sova ordentligt nästa natt igen.

    SvaraRadera
  2. Mina söner-hungriga små apor åt alltid ett skrovmål gröt (eller välling) på kvällen. Annars blev det inget av sömnen..

    SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!