söndag 22 januari 2012

gårdagens fotokurs

hölls av Kamomilla med företaget Creatella och var jätteinspirerande!!! Jag kommer helt klart att fota mer med systemkameran o dess manuella läge framöver, men om det ska komma några inlägg alls här på bloggen så kommer jag nog av tidsbrist att mobilblogga en del oxå...

Vi jobbade alltså med att få ett visst grepp om de manuella inställningarna på kameran (bländare, vitbalans, slutartid, ISO mm). Det tog tid, vi frågade en del saker om och om igen men kära Kamomilla med världens tålamod o gladaste humör bara repeterade tills det satt något så när. En del bilder blev helt vita, andra helt svarta och däremellan blev det bättre o sämre... Här är några av bilderna jag tog (fotade mina kursdeltagare rätt mycket men vet inte om de vill synas här på bloggen så därav bildutbudet).

Här skulle vi få en rörelse att synas i bilden.

olika lång slutartid...


att få rätt färg på snön är allt annat än lätt insåg jag...
Hemma igen efter en intensiv men finfin dag fick dessa vackra röda tulpaner följa med mig hem från butiken :)


9 kommentarer:

 1. Mycket övning ger superresultat! men som sagt- det är som fysioterapi- man måste göra jobbet själv! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så för att nu vara en duktig elev så ska jag plocka fram kameran nu ;)

   Radera
 2. Jag skulle jätte gärna varit med på kursen, men konstaterade att det var för lång väg. Skulle ha fått starta mitt i natten..
  Men ser att ni haft skoj på kursen..
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att du inte kunde vara med, skulle vara skoj att träffa en inspirerande person som dig IRL! + att kursen var jättebra så tror de flesta kan få med sig något ;)

   Radera
 3. Hej!
  Oj vad spännande det låter!! Ibland blir man helt olycklig med sina foton då man inte förstår varför det blir på ett visst sätt. Speciellt ljuset är knepigt, tycker jag åtminstone :) Vad skoj det ska bli att se dina bilder framöver på bloggen :)
  Hoppas allting annars är bra med er!!
  Kram, Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja int e d lätt m ljus osv alla gånger :( men nu har jag fått många fina tips som hoppeligen hjälper mig framöver! Jo tack, vi har nig d bara bra, full rulle som vanligt :)

   Radera
 4. Nog hade vi kul alltid..var int heller helt säker på vem man kunde sätta upp på bloggen..så därför tänkte jag att kanske du, Sarah och Camilla int har något emot det..hoppas det var okej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, roligt o lärorikt! :) jo, helt ok m fotona för min del, kolla medd på fb oxå ;)

   Radera
 5. Oj den kursen skulle jag såååå behöva! Roligt att du tror att du får nytta av det du lärde dig och härligt med en lärare som har tålamod! :)

  SvaraRadera

Roligt att du tittade in! Tack för din kommentar!